Zsiga Katalin után a halálra késelt roma fiú ügyét használja Száva Vince a céljai eléréséhez?

2023.02.27

Zsiga Katalin nagy árat fizetett azért, mert Száva Vince politikus-jogvédőtől remélt segítséget... Ramszesz mekkorát fog? 

Mint az sokak előtt ismert Zsiga Katalin ügyét is Száva Vince karolta fel anno, majd miután Zsiga ciki lett az ország szemében azonnal elárulta Őt...  Amikor a Blikk nyilvánosságra hozta, hogy elrendelték a volt rendőrnőnek az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) történő megfigyelését, Száva élővideóban arról számolt be, hogy Katalin neki három történetet adott elő a megerőszakolása helyszíneiről és a körülményeiről... Mintha Száva a roma társadalommal azt akarta volna elhitetni, hogy megalapozott Zsiga elmeorvosi megfigyelése, hiszen egyik történetet találja ki a másik után:

"Először azt mondta ugye Zsiga Katalin, hogy ahol Ők szolgálatot teljesítettek mint rendőr többen, ugye egy hotel volt logikus dolog ahol elhelyezték Őket. És részemre azt mondta el Zsiga Katalin, hogy ott történt a nemi erőszak. És kérdeztem, hogy mi, hogy is történt. És kamera felvétel is lett erről készítve. Kérdeztem, hogy azt kikészítette? Mert a megerőszakoló csak nem. Hát kettőt egyszerre nem igazán tud szerintem az ember, és akkor azt mondta, hogy volt ott vele egy társa is. Jó. Utána viszont az történt. Megint beszélgettünk, utána egy kis idő eltelt. Utána Zsiga Katalin azt mondta, hogy az autóban, rendőrautóban történt az a bizonyos erőszak, szexuális erőszak. Aztán volt egy harmadik történet, változat, hogy rendőrautóval megálltak valahol, az egy bizonyos benzinkútszerűség volt vagy valami étterem, ezt már nem tudom, de leírtuk, de ennek nincs is jelentősége, de annak igen, hogy ahol megálltak, ott volt egy erdős rész, s akkor oda vitte ez a bizonyos rendőr Zsiga Katalint, ahogy Zsiga Katalin elmondta, és ott történt meg ez a bizonyos szexuális erőszak. Azt is elmondta, hogy Ő részletekről beszélt, hogy jöttek együtt ki onnan már az erőszak, szexuális erőszak után, rátette a kabátját, ráterítette ugye a rendőr mondja Katalin, és együtt jöttek úgy vállát átfogta, de jött egy idős házaspár, az is látta, hogy Ők ott jönnek. Tehát lett volna a tanú. Na de akkor drága barátaim. Hát én levagyok sújtva. Hogy melyik hol történt? Ezzel volt gondja a Rendvédelmi Hatóságoknak."

De mit jelent a Száva Vince által nyújtott "jogi képviselet"? Nos ahogy én látom, egy nem létező egyesület -  a Fővárosi Törvényszék által 2021-ben törölt ÉKE - nevében írt beadványokat... Ez pedig az én értelmezésemben azt jelenti, hogy Száva nem hogy nem segít a benne vakon megbízó naív embereken, de rendkívül sokat árt nekik, hiszen épp azt nem kapják meg amire szükségük lenne, a jogi képviseletet... 

Most a meggyilkolt Martin családja és barátai fordultak Száva Vincéhez és kérték fel... Ők nyilván nagyobb "préda" a számára, mert Őket nem csak azzal veszélyezteti, hogy nem részesülnek valós jogi képviseletben, de nekem úgy tűnik, hogy Száva addig manipulálta a verekedésben résztvevő fiatalkorú Ramszeszt, hogy a fiú feljelentést kíván tenni azzal az indokkal, hogy Őt is megakarta gyilkolni a késelő fiatal, amikor a karján megvágta... 

Ha nem ismerném Száva munkásságát, akkor is adná magát a kérdés, hogy a BRFK Nyomozó Főosztályának Életvédelmi Osztálya ennyire analfabéta lenne, hogy Száva Vincének kell feljelentést íratnia azzal, akit megakartak ölni? Nyilván nem... Nekem úgy tűnik, hogy Száva Zsiga Katalin után most a halálra késelt roma srác ügyét és a fiatalkorú Ramszeszt használja a saját céljai elérése érdekében, nem törődve azzal, hogy milyen kárt okoz a családnak és a fiúnak... Mert Ramszesznek úgy tűnik valódi jogi képviseletre lesz szüksége, hiszen az a gipsz nyilván nem véletlenül került a karjára...  Hogy a vágás milyen körülmények között született a vállán,  annak kiderítésén a BRFK nyilván Száva nélkül is nagy erőkkel dolgozik...

Fotó: Száva Vince facebook és youtube videók

A 2023. február 25. -i Száva élő videót látva nekem végig az volt az érzésem, hogy egy előre megrendezett előadás zajlik épp, s nem csak azért mert a háttérben ülő férfi kényelmesen hátradőlve a fotelben a kezét a feje felé emelve figyelte az eseményeket velem együtt, hanem azért mert a résztvevők időnként nem tudtak mit kezdeni a rájuk osztott szereppel... A legmegdöbbentőbb azonban Ramszesz volt:

Ramszesz:  Éppen mentünk volna hazafele, mikor megláttuk, hogy ott van egy 5 fős társaság. Elkezdtünk velük beszélgetni, jól éreztük magunkat. S a mi körünkből az egyik barátunk elkezdte méregetni az egyiket. Állásozgatni. És Martinnak ez nem tetszett. Odament. Eléje állt. Félrementek. Beszéltek. És amint ez megtörtént, annyit vettem észre, hogy Martin a földön van. 

Száva: Igen és bocsánat még annyit drága Ramszesz, hogy ugye itt most egy lányból ugye egy lányból történt ez az egész ugye, tehát ez volt a valóban ennek a borzalmas bűncselekménynek az előzménye. Igen.

Ramszesz:  Mikor ez megtörtént, láttam, hogy Martin fekszik. Én odafutottam hozzá, jött felém az illető és megvágta a bal karomat. 

Száva:  Azt mutassuk már meg a karodat, tehát itt magyarul ugye Te is meglettél támadva, egy kicsit a világoson, igen, igen, itt látszik is. Hát ez eléggé. Megfogtam az előbb már ezt a sebet. Azér az egy komoly vágás. Tehát magyarul téged is megtámadt? És mit érzeztél amikor megtámadt hogy mit akar tőled? Vagy.

Ramszesz:  Hogy megakart engem is ölni. 

Száva:  Hát ezt érzeted. Mert késsel ment ugye feléd és megvágott. Igen. És akkor ezután mi történt?

Ramszesz:  Ezután Erik próbálta elnyomni a sebet, hogy ne vérezzen el. Hívtuk a mentőket. 

Száva:  Ja itt Erik rólad van szó ugye? Igen majd mindjár te is elmondod. Igen.

Ramszesz:  Hívtuk a mentőket és próbálták újraéleszteni. Röviden ennyi.

Száva:  Ennyi. Tehát akkor végülis amit elmondtál kamerán kívül is. Hogy ott érzeted, hogy akár Te is meghalhatsz, az életed veszélyben volt. Ugye?

Ramszesz:  Így van."

Száva: És akkor még az a kérdés ugye mutattad a, mégegyszer mutassuk meg azt a kés vágást. Az nem is olyan kicsi. Úgy húzd fel légyszíves. Egy pillanat. Így jó. Így jó. Így látom. Tehát akkor említetted, hogy feljelentést kívánsz tenni az ügyben. Akkor ezt megteszed? 

Ramszesz: Meg persze

Száva: És ugye azt is mondtad, hogy akkor a látleletet holnapi napon ugye kikéred.

Hogy Száva rendezte meg az előadást az nyilvánvaló volt a szereplők - kviselkedéséből, de leginkább abból, hogy láthatóan igyekezett azzal is manipulálni az ügy nyilvánosság felé tálalását, hogy arról még véletlenül sem esett szó, hogy Ranszesz keze mitől sérült meg, sőt igyekezett a felvételen a gipszelt kezet nem mutatni... A média szemfüles újságírói azomban észrevették a pillanat töredékében megvillanó gipszet és hamarosan címlapon köszönt vissza: 

Azt már Száva több nyilatkozatából, irányított kérdéséből hallhattuk, hogy az incidensre egy lány miatt került sor, arra pedig gondosan ügyelt, hogy részleteket még véletlenül se áruljanak el a fiatalok... Az egyetlen megnyilvánulás amit az üggyel kapcsolatban találtam egy komment az egyik cikk alatt... 

"Más hírek szerint az áldozat és a barátai erőszakolni akarták annak a barátnőjét aki szúrt. Reméljük kiderül mi az igazság."

Hogy a kijelentést nyilvánosan a nevével vállaló kommentelő hogyan jutott az információ birtokába nem ismert, így nyilván nem tekinthető hitelesnek... Csupán egy adalék a történethez, ahogyan a Száva videó is... Viszont nekem eszembe jut a lány szavairól az, amit Ramszesz a videóban elmondott... Hogy Ramszesz társa kötött bele a másik csoportba és a meggyilkolt fiú megakarta akadályozni a társát abban, amit a lánnyal tett vagy tenni akart... Hiszen ezt hallottuk többször, hogy egy lány miatt történt... De ennek kiderítése nyilván nem fog gondot okozni a BRFK-nak...

A videó végére aztán Száva kiesett a szerepéből és a jól ismert személyisége kerekedett felül... Számomra egyértelműen nyilvánvalóvá vált a célja és motivációja, amihez a halálra késelt roma fiú ügyét és a videón szereplőket használta fel, és amiért láthatóan manipulálta Őket: 

A parlamentbe jutott Mi Hazánk Mozgalom... Száva akart oda jutni a 2022-es választásokon...

"Viszont amennyiben tovább tud jutni a Mi Pártunk Ima, ami a jövő héten fog kiderülni, akkor hatalom és megszámlálhatatlan milliárd forint van a kezünkben"

Ahogyan több választáson is, úgy 2022-ben is a parlamentbe pályázott, de az "ősellensége" a Mi Hazánk Mozgalom jutott be... Száva pedig azóta minden alkalmat megragad, minden hullámot meglovagol... 

Száva: És Nikolett akkor Te is a megemlékezést és azt a békés demonstrációt a rasszizmus ellen támogatod?

Nikolett: Persze

Száva: Meg gondolom mindenki.

Nikolett: Mindenki más is. Igen.

Száva: Igen. Úgyhogy még visszakapcsolok ide. Tehát tisztelt polgárok kedves mindenki erről a borzalmas megdöbbentő esetről tudósítottam innen, a családi házból, a család házából, lakásából. Úgyhogy mi megteszünk mindent ami tőlünk telhetik, telhet. 0630 5273160-as telefonszámon elérhető vagyok. Ne legyen ne történjen meg nem ilyen borzalom, hanem semmi kisebb probléma se történjen egymással és ezért Önök is felelősek. Hogy álljunk ki az igazunk mellett. Hogy ne legyen az, hogy a cigányok a bűnözők. Ez nem így működik. A barna bőr az nem bűn. A vallás az nem bűn. Csupán politikai önös érdek van. A szélsőjobboldal zászlajára tűzte, mert tudták azt, hogyha dolgozni kell a magyar népért az sokkal több pénzbe kerül. Az nagy munkába kerül. De másokat bűnbakként lejáratni. A cigányokat. Akkor a perlamentbe tudnak jutni. Sajnos ott van a Mi Hazánk Mozgalom. Hatalmas veszély a magyar népre. A magyar hazánkra. Hogy oda kerültek. És ugyebár  és tovább teszik ezt és tovább megy az uszítás. Engem tartanak uszítónak, miközben csak a béke mellett tettük le a voksunkat. Senki se tud minket félreállítani. Ezt üzenem szélsőjobboldal nektek. Ti fogtok félre állni. És megkapjátok a méltó büntetéseteket. Oda kerültök a vádlottak padjára. Igenis mindent megteszünk annak érdekében. És nektek nincs helyetek a békés társadalomba. Ti gonoszok vagytok rosszak vagytok és szélsőjobboldali neonáci fasiszta eszmét vallotok. 

2026 -ban ismét választás... Száva Vince pedig szinte rögeszmésen akarja a Mi Hazánkat félre állítani, a parlament helyett a vádlottak padjára ültetni... S a cél érdekében láthatóan tényleg mindent megtesz... Nem számolva azzal, hogy milyen kárt okoz azoknak akiket felhasznál... 

Száva tehát játssza a jogvédőt, adja az interjúkat és demonstrációt szervez... Lovagol a hullámokon... 

Egy fiatal srác - ráadásul talán teljesen ártatlanul - meghalt... Nyugodj békében Martin... Nem ezt érdemelted... A halált sem és azt sem ami most történik... 


Judy Tailor

2023. február 27.