Kérdések az Orosz Bernadett ügyben, válaszok a büntető perben?

2022.09.21

Két éven át tartó sikeres médiabíráskodást követő vádemelés után is számos kérdés maradt megválaszolatlan... Közülük néhány:

Fotó: Orosz Bernadett által a koronatanú halála után közzétett politikai videó

1. Vizsgálták a nyomozás során, hogy miért hazudott a tanúvallomásában Orosz Bernadett és állította, hogy Kiss Istvánnal csak aznap, 2019. november 9-én találkozott, és a férfi akkori unszolására döntött úgy, hogy elmegy vele Bujákra? Orosz Bernadett a 68 éves T. Györggyel élt ugyan párkapcsolatban, de 2019. november 1- étől Kiss István szeretője volt... A fénykép 2019. november 6-án az Aquamarina Hotel hajón készült, ahol az éjszakát együtt töltötték:

2. Vizsgálták a nyomozás során, hogy mikor tört darabosra Orosz Bernadett orra? A vádemelést megelőzően rendeltek ki igazságügyi orvosszakértőt ennek megállapítására? Elrendelték a Salgótarjáni Kórház által 2019. november 9.- én és a B.A.Z. megyei Kórház által 2019. november 17. - én készített CT felvételek összehasonlítását és annak megállapítását, hogy a két felvételen ugyanaz a törés látható? Megállapították, hogy bizonyosan Kiss István törte darabosra Orosz Bernadett orrát, nem valaki más?

2019. november 9-én az orr ferde törését rögzítette a leleten az orvos, és amennyiben nem tévedett, akkor nem Kiss István törte darabosra Orosz Bernadett orrát, hanem valaki más.

A darabos orrcsont törést 2019. november 17-én állapította meg az akkor elvégzett újabb CT vizsgálat, azt viszont nem okozhatta Kiss István. 

A két CT lelet eltérő adatot tartalmaz, sor került az eltérés okának tisztázására a nyomozás során, még a vádemelés előtt? Amennyiben a törések eltérőek a két felvételen, indítottak eljárást hamis vád miatt Orosz Bernadett ellen és indult nyomozás a valódi elkövető ellen?

3. Orosz Bernadett azzal is vádolja Kiss Istvánt, hogy az 2019. augusztus 9.-én bántalmazta, a dobhártyáját kiszakította és a fülét szétszakította, de orvoshoz látleletet felvetetni csak 2019. augusztus 11.-én ment el... Vizsgálták a nyomozás során, hogy mikor és ki szakította szét Orosz Bernadett fülét 2019. augusztus 10.-ét követően? Orosz Bernadett fülében jól látszik a fülbevaló 2019. augusztus 10- i éjszakai túrán, márpedig ha Kiss István bántalmazta volna 2019 augusztus 9.-én, akkor a teljesen szétszakított fülben nem viselhetett volna 2019. augusztus 10-én fülbevalót, így nem is tehette Kiss István, a bántalmazást ezek szerint a bizonyítékok szerint nem Kiss István követte el.

Hamis vád miatt indítottak eljárást Orosz Bernadett ellen és indult nyomozás a valódi elkövető ellen? (teljes méretért kattints a képre)

4. Vizsgálta a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeletei és Vádelőkészítő Osztálya a vádemelést megelőzően, hogy a 2021. március 4-i gyanúsítás súlyosbításban - és az 1 héttel késöbb elhalálozott "koronatanú", V. István felhasználásában - milyen szerepe volt Orosz Bernadettnek és dr. Dulai Rolandnak, a Reménytelen Ügyek Harca Egyesület ügyvédjének? Orosz Bernadett 2021. február 15-én a TV2 Mokkában számolt be arról, hogy dr. Dulai képviseli Őt a büntetőeljárásban:

3:49 perctől hangzik el:

"Egyébként a Reménytelen Ügyek Harcosa Jogvédő Egyesület megkeresett és Dr. Dulai Roland képviseletében most próbálunk harcolni a büntetőeljárásban ennek a reménytelennek tűnő ugye helyzetben. Reméljük, hogy sikerül"

Annak ellenére, hogy a televízió nyilvánossága előtt megnevezte dr. Dulait Orosz Bernadett, mint a büntetőeljárásban segítő "harcostársát", dr. Dulay amikor a várható katonai ügyészségi vizsgálatról tudomást szerzett - amit Orosz Bernadett Facebook oldalán helyeztem kilátásba - egy "sérelem díjjal fenyegető" e-mailben megkeresett és azt is letagadta, hogy ismeri Orosz Bernadettet...  (teljes méretért kattints a képre)

Mi követhettek el Kiss István és/vagy V. István ellen, ami miatt ennyire megijedtek attól a hírtől, hogy a nyilvánvalóan a koronatanúval elért gyanúsítás súlyosbítás körülményeit a katonai ügyészséggel kívánom vizsgáltatni, másfél hónappal a tanú halála után?

Mert az, hogy V. Istvánt felhasználták nyilvánvaló... Egyrészt mert dr. Dulai nyilván nem jobb ennyivel annál a dr. Gál Andrásnál, aki a lúgos orvost és a darnózseli hentest rács mögé jutatta, és aki Orosz Bernadett érdekében a korábbi bántalmazásokkal kapcsolatos nyomozást elérte... Ha V. Istvánnak Kiss István valóban elismerte volna, hogy bántalmazta Orosz Bernadettet, akkor dr. Gál András nyilván beidéztette volna, amikor épp Ő képviselte Bernadettet az ügyvédek hosszú sorában, és a tanú nem akkor került volna elő, amikor Bernadett ellen nyilvános bizonyítási eljárással folyó per kezdődött...

5. Vizsgálta a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeletei és Vádelőkészítő Osztálya a vádemelést megelőzően, hogy a világjárvány idején miért nem távtanúként hallgatták ki a tüdő/szívbeteg koronatanút V. Istvánt? 

2021. március 17.-én Orosz Bernadett a nyilvánosság előtt arról számolt be, hogy a gyermeke apja a 2021. március 10-re kiírt életmentő vizsgálatokon a pandémia miatt nem tudott részt venni és tüdő vagy szív embóliában 2021. március 11-én elhalálozott. 

Hogyan történhetett meg, hogy egy ember meghalt, mert az életmentő orvosi vizsgálatokra nem jutott el a világjárvány miatt, de a Nyomozó Hatóságok kedvükre citálták egyik rendőrségről a másikra, hogy a vallomás, amivel eredményt tudnak az egy éve folyó nyomozásban felmutatni, megszülethessen? (Teljes méretért kattints a képre)


6. Miért utasította el az Ügyészség érdemi indoklás nélkül Kiss Istvánéknak a gyanúsítás súlyosbítással kapcsolatos panaszát? Költői kérdés volt... 

A rendelkezésemre álló bizonyítékok - amelyek egyelőre nem nyilvánosak - ismeretében nekem meggyőződésem, hogy a gyanúsítás súlyosbítás előre megtervezett alku eredménye volt, amiről Kiss Istvánon kívül mindenki tudott, s amihez Orosz Bernadett volt élettársát, V. Istvánt "koronatanúként" használták fel és a halálának körülményeit akkor vizsgálniuk kellett volna...

7.  Vizsgálta a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeletei és Vádelőkészítő Osztálya a vádemelést megelőzően, hogy Orosz Bernadett miért manipulálta a nyomozást, még mielőtt az megkezdődött volna, miért vezette félre a hatóságokat és tüntette el, változtatta meg a bizonyítékokat? Miért mosta le az arcáról a vért mielőtt a rendőrök kiérkeztek?

Ez a kérdés azért lényeges, mert Orosz Bernadettnek ez a tette - számos más bizonyítékkal együtt vizsgálva - arra utal, hogy a társaival együtt előre kitervelte és megrendezte a bántalmazását... 

A kérdések alapjul szolgáló eseményekről és arról, hogy a bizonyítékok alapján milyen következtetéseket vontam le, vagyis mi és miért történhetett Bujákon, itt olvashatsz:


Judy Tailor

2022. szeptember 27.