16. Kidnap

2018.06.30

A kép alatt található linkre kattintva, először szótárazás nélkül hallgasd meg - olvasd el - a képregényt. Így fejlődik a hallás utáni szövegértésed, az olvasás és írás készséged is, mivel egyidőben hallod és látod a szavakat. S fejlődik a beszédkészséged is, mert nem szavakat tanulsz, hanem komplet mondatokban találkozol velük a gyakorlati alkalmazásban.

Újra hallgasd meg és olvasd el a képregényt és készíts olvasólapot: válaszolj a lenti kérdésekre, oldd meg a nyelvtani feladatot, majd a számodra ismeretlen szavakat, szóösszetételeket, nyelvtani szerkezeteket a képregényből jegyzeteld ki. Úgy fejlődik komplex módon a nyelvtudásod, és a szókincsed is, hogy közben nem tanulsz, csak szórakozol.

S ha még mindig van energiád, akkor a nyelvtani feladatot is megoldhatod.

A videó hossza 23 perc.

Szint: alap


Szövegértés - Kérdések:

1. Miből jön rá Tom, hogy a térképen szereplő gyermekrablás-tervben ki az "A" nevű áldozat?

2. Mikor és miből jön rá Tom, hogy a vöröshajú lány akivel a kávézó előtt találkozott szintén gyermekrabló?

3. Mennyi váltságdíjat akarnak kérni a gyerekrablók?

4. Ki a gyermekrablók főnöke?

5.Nyelvtan:Szókincs:

almost,  kidding , screams 


Megoldások:

Szövegértés - Válaszok:

1. Amikor a benzinkútnál tankolnak, egy magazint lát aminek a címlapján egy filmcsillag - aki a közeli faluból származott - és a lánya, Anastasia látható.

2. Amikor Tom elmondja neki a felfedezését, hogy kit akarnak elrabolni, a lány beszalad a shopba, hogy telefonáljon az iskolának ahol a Anastasia van, de Tom a lány kabátjában megtalálja a telefonját és egy térképet.

3. A váltságdíj 3 millió dollár.

4. A gyermekrablók fűnöke Rita, a vöröshajú lány, akivel Tom a kávézó előtt találkozik és akinek elmondja, hogy mire jött rá a térképpel kapcsolatban és akivel együtt mennek az iskolát megkeresni.

5.


Szókincs:

almost - majdnem, kidding - viccel, screams - sikoly