12. Drive into Danger 

2018.06.20

A kép alatt található linkre kattintva, először szótárazás nélkül hallgasd meg - olvasd el - a képregényt és válaszolj a kérdésekre. Újra hallgasd meg és olvasd el a képregényt majd a számodra ismeretlen szavakat, szóösszetételeket, nyelvtani szerkezeteket jegyzeteld ki, vagyis készíts olvasólapot. 

A videó hossza 23 perc.

Szint: alap

Szövegértés - Kérdések:

1. Miért Kim vezeti a kamiont?

2. Ki és hol találta meg a drogot?

3. Hány kis csomag tasak drogot talált Kim és Andy?

4. Mivel mennek át Angliából Franciaországba? Vonattal vagy komppal?

5. Ki és hogy szerelte le az autóst aki követte Őket?

6. Kik voltak többen: rendőrök vagy bűnözők (akikkel Kimék találkoztak)?

7. Hogy fogta el a két bűnözőt a szeméttelepen Kim? 

(Megoldás lent)


Nyelvtan: 

1. Keress a képregényben prepozíciókat (előljáró szavakat). A mondattal együtt írd ki amelyikben szerepel. (minimum 3 különbözőt írj)


Szókincs: 

A képregénytől függetlenül minden nap tanulj meg kettő szót, akár olyat is ami a "mumusod" volt eddig. Keress egy olyan szót amelyhez kötheted és alkoss vele mondatot. 

Például:

buy - bought (bót

think - thought (tót
Szövegértés - Válaszok:

1.  Gery felkötött kézzel érkezik késve az irodába és jelzi, hogy fáj a karja, nem tud vezetni. Valójában a dogszállítmánnyal kapcsolatos terv része, hogy ne Ő vezesse a kamiont.

2. Andy veszi észre, hogy folyik az olaj, amikor leejti az autópája matricát és kiszáll, hogy felvegye. Kim a kamion alá néz, akkor lát egy dobozt felragasztva, de akkor még nem tudja mi az. Leszedik a dobozt és a kamionban bontják ki. Akkor jönnek rá, hogy drog.

3. kb. 50 kis tasak drogot találtak a dobozban a kamion alatt.

4. Komppal

5. Kim a tükörben látta, hogy a piros autó követi őket, amikor nagyon közel volt Kim lefékezett és az autó nekik rohant és összetört.

6. Egyenlő volt a számuk 4 - 4  (a kamionos aki kézsérülésre hivatkozva nem vezette aznap a kamiont, a piros autós kövér férfi és a fehér autós két férfi, illetve 4 rendőr)

7. A nagy konténerbe küldte őket, azt mondta nekik, hogy ott van a drog, majd amikor beugrottak a létráról a konténerbe a létrát elvitte, így nem tudtak kijönni.

 

Nyelvtan:

"Andy and Kim get into the truck and drive away -" bele

"and the ticket goes under the truck." alatt

"There's a red car behind us." mögöttünk


Szókincs: 

buy - bought (bót) Ahol vásárolok - népiesen - az a bót.

think - thought (tót) Tóth Vera gondolt egyet és lefogyott.


Linktár: