Kiss Istvánnal beszélgettem - Személyes interjú 

Az előző cikkemben - "Ami az "Orosz Bernadett sztoriból kimaradt" - Bernadett volt a fókuszban... Most azt a Kiss Istvánt mutatom be, akit én megismertem, s akinek köze sincs az Orosz Bernadett által, róla kialakított képhez...

A személyiségi jogaid megsértése miatt indított perben hamarosan tárgyalás lesz, és most fogsz Bernadettel először találkozni. Milyen érzés van benned vele kapcsolatban? 

Kíváncsi vagyok rá. Emberileg vagyok rá kíváncsi, nem mint nőre. Hogy ott a tárgyaláson is elmondja ugyanazt, mint amiket leírt? Már semmiféle érzés nincs bennem iránta. 

Nos hamarosan megtudjuk, hogy hogyan zajlott a találkozás, akkor visszatérünk majd rá. Most viszont végre megkérdezhetem amit már régóta szerettem volna, mindig katona szerettél volna lenni?

Soha nem akartam katona lenni. Nálunk a családban mindenki a Verseghy Gimnáziumban végzett. Amikor bekerültem az elit gimnáziumba elvált szülők gyerekeként, nagyon rosszul éreztem magam. Másodikban ott hagytam a gimnáziumot és szakmunkásképzőben folytattam tanulmányaimat, majd egy év alatt - katonai előkészítőn - leérettségiztem, és egyből felvételt nyertem a katonai főiskolára. A Műegyetemet szerettem volna elvégezni, de anyám közölte, hogy arra nincsen pénz, a katonaiért meg nem kell fizetni. Így lettem katona. Én építész lettem volna legszívesebben. Építészmérnök.

Később, amikor már a magad ura voltál, miért nem váltottál?

Azért mert amitől tényleg a magam ura lettem az a honvédség lett. Olyan dolgokat tanultam meg, mint a fegyelem, olyan dolgokat mint a tisztelet. 

Megszeretted a honvédséget?

Tudtam élni azt a közeget, azt a közeget szerettem ami bent van. A rend és fegyelem. Számomra a katonaság egy új család volt. Anyámék elváltak, anyám kalauz nő volt, nagyon sokat dolgozott, korán reggel elment, este jött haza, én ezért jártam mindig szakkörökre általános iskolában. Mindennap két - háromra  mentem, hogy elmenjen az idő.

Gyereknek, kamasznak milyen voltál? (Aztán visszatérünk a katonaságra)

Nagyon jó tanuló voltam. Én ebben éltem ki magam. Ezért lett ennyi diplomám is. Ha bármilyen gondom volt, akkor elmentem tanulni. A barátaim is a szakmunkásképzős osztálytársaim voltak. Egyikük nagyon jó barátom lett, vele suli helyett az ifjúgárdista klubba jártunk, három hónap igazolatlanunk jött össze. Kirúgtak minket a szakmunkásból, de a tanulmányi eredményeink miatt engedték, hogy vizsgát tehessünk. A barátom nem jött el, 8 általánosa maradt. Ma Szolnok megye leggazdagabb embere. A másik ledoktorált, én meg lettem katona. Mellette sportoltam, nehézatléta voltam (súly, gerely, kalapács). 

Mikor voltál szerelmes először?

Először szerelmes? 16 évesen, a volt feleségembe. 16 éves voltam amikor megismertem a KISZ építőtáborban Vaskúton. Beleszerettem, 7 évig jártunk együtt, aztán 20 évig volt a feleségem, majd elváltunk, de még 4 évig együtt maradtunk. 31 év. 

Amikor elváltatok, hány évesek voltak a gyerekek?

A nagyobb fiam 17, a kisebb pedig 6 éves volt. A válás után velem maradtak. 

Hogy oldottad meg? Hol dolgoztál ekkor? 6 éves gyerkőcöt nevelni, nőnek sem egyszerű, hát még egy katonának.

Akkor már műveleti tartalékos voltam, így évente csak 60 napot kellett dolgoznom, mellette tanárként két szakközépiskolában tanítottam műszaki tantárgyakat és szakmát. (mezőgazdasági gépész technikus, szerszámkészítő, hegesztő) Így megtudtam oldani, hogy a kisebb fiam iskoláztassam

Hogy zajlott egy napod? 

Reggel 6 órakor keltünk, kipuceváltam magam, elkészítettem a gyerekek reggelijét, a nagyobb fiam önállóan járt gimnáziumba, a kicsit elvittem a suliba, én elmentem tanítani, délután 2-kor elvittem szolfézsra, onnan gitárra, aztán egy kis közös tanulás, majd késő délután karatézni mentünk, és este fél 9-kor értünk haza. A kisebb fiam már ovodás korában elkezdte a karatét, ennek eredménye az Olimpiai bajnok II. helyezett illetve Európa Bajnoki II. helyezett. 

Milyen tanulók voltak?

A nagyobbik fiam jó tanuló volt, de a hobbija sajnos a graffiti, emiatt majdnem kirúgták a gimiből. A kisebb fiam kitűnő tanuló volt. Sosem felejtem el, amikor a gimnáziumi felvételijén megkérdezte az osztályfőnöke, hogy mi az erőssége, én meg azt válaszoltam, hogy nem tudom, mindenből ötös. Büszke vagyok rájuk, a saját gyermekkorom és pályafutásomat látom bennük. A nagyobbik fiam azóta elvégezte az egyetemet, mérnök informatikus lett. A kisebbik pedig katonaként fogja élni az életét.

Térjünk vissza hozzád. Ennek a fotónak mi a története? Hajót vezetsz?

Igen, építettem is egyet. Akkor még logisztikai főnök voltam Erdőbényén az üdülőben. 2 évig építettem, 14 m hosszú, 3.5 m széles 19 tonna színtiszta alumínium. 12000 szegecset vertem bele amikorra kész lett. Újra vizsgáztatáskor 174 millióra értékelték. Ez egy sétahajó, Zeusz volt a neve. Amikor eljöttem a Flotilla Pestre vitte, most is a dunán szeli a habokat. Most már át van festve katonai zöldre, amikor volt tavaly a hajóbaleset akkor a honvédség azzal szállította a búvárokat a mentéshez. Ma a tűzszerészek használják. A hajóról videó a fotó alatti linken látható a Hableány mentésekor.

Azt már meg sem merem kérdezni, de van hobbid?

Volt hobbim, 1:48 -as repülőgép maketteket építettem, mind második világháborús rotoros gépek, a világ minden országából. Még van olyan 40 darab építésre váró darab. A legtöbbet a két gyermek születése között építettem, akkor még házas voltam, miután elváltam már nem volt időm rá. 

A következő fénykép Bernadett posztja alatt volt látható, Hegedűs Lajos Hunor rólad írt uszító írásában, amiben közzé tette a nevedet és ezt a fényképedet... Az emberek izomagyú üresfejű, erőembernek hittek, már aki elhitte, hogy Te vagy rajta. Ennek a fotónak mi a története?

Á, ez a Hogan tanár úr! A szakmunkásképzős tanítványaim hívtak így.  Brougeben készült, ahol a barátommal és a fiammal voltunk.

Ez a fénykép az egyik kedvencem...

Ez egy projekthez készült,  kommunikáció technikai előadást tartottam. Számomra ez nem nyerő kép, mert 85 kilóra fogytam le, a Bernadettel történt szakítás után.  A diákjaim azt mondták, hogy már nem is Hogenre, hanem a Barátok közt szereplőjére, Berényi Miklósra hasonlítok.

Az a bizonyos kendő... Kiss István védjegye... Csakúgy mint Buják... Ez a két szó biztosan eszünkbe jut, ha a nevét halljuk...  


Orosz Bernadett és társai kialakítottak egy képet Kiss Istvánról, pontosabban akkor még Kiss István alezredesről... Elmebeteg pszichopatának állították be, aki veszélyes a társadalomra,  és a nőkre... A média, politikusok és áldozatvédő civilszervezetek álltak Bernadett ügye mellé annak ellenére, hogy a férfi bűnösségét nem mondta ki egyetlen hatóság sem, de még vádemelésre sem került sor ellene... 

Senkit nem érdekel, hogy orvoszakértői vélemények cáfolják az állításokat, senkit nem érdekel a rengeteg anomália, ami Bernadett média szerepléseiből szűrhető ki... 

Egy ember életét ennyire tönkre tenni, akkor sem lehetett volna, ha mindazt elkövette volna, amit neki tulajdonítanak, de egyre csak gyűlnek a megválaszolatlan kérdések... 

Kiss Istvánt felelősségre akarják vonni, azért amit szerintük tett... 

Azért amit Kiss Istvánnal tettek ki a felelős?


Judy Tailor


London, 2020.  augusztus.


Update!

Volt idő, amikor megbántam, hogy ezt az interjút megírtam... Ennek az oka egy Ausztriában élő asszony volt, Kiss Istvánnak a társkeresős "nem lett a barátnője" kategóriából... Hamarosan elmesélem ezt a számomra érdekes és tanulságos történetet is... S még néhány másikat...

A folytatásban tehát hamarosan a "Három Asszony avagy Kiss István barátnőivel beszélgettem..."